Vmbo

In het kort

Op onze locatie Voltastraat kun je kiezen voor het basisberoepsgerichte vmbo (BB) en het kaderberoepsgerichte vmbo (KB). In beide opleidingen is er veel afwisseling tussen theorie en praktijk, maar de nadruk ligt op de praktijk. Onze beroepsgerichte vmbo-opleidingen zijn echt iets voor jou als je graag met je handen werkt. Hiermee leg je een goede basis om een echte vakman of vakvrouw te worden. We bereiden je voor op een vervolgopleiding in het mbo. Heb je het vmbo BB afgerond, dan kun je doorstromen naar niveau 2. Met een diploma van vmbo KB kun je een mbo-opleiding niveau 3 of 4 volgen.

Onderwijs dat past bij jou

Op het RvEC krijg je onderwijs dat past bij jouw niveau en interesses. We hebben brugklassen op elk niveau: BB, KB, BB/KB en KB/TL. Ook zijn er combinatieklassen. Haal je langere tijd hoge cijfers, dan dagen we je uit om één of meerdere vakken op een hoger niveau te volgen.

Wil je meer uitdaging bij de theorievakken? Dat kan geregeld worden! In de KB/TL-klas krijg je vanaf het eerste schooljaar alle theorievakken op TL-niveau en kiest uiteindelijk in welke vakken je op TL-niveau examen wilt doen. Je haalt uiteindelijk gewoon je KB-diploma, maar wel met de mogelijkheid om één of meerdere vakken op TL-niveau af te sluiten.

Jij mag kiezen

Als vmbo-brugklasser mag je al een deel van je eigen lesrooster samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een uur te besteden aan een vak waar je wat extra hulp bij wilt. Of je kiest juist voor een vak waarvan je wat meer wilt leren. Je mentor helpt je natuurlijk bij het maken van die keuzes.

In de onderbouw leer je jezelf, jouw interesses en jouw talenten goed kennen. Die proberen we ook te prikkelen, want misschien heb je wel een talent waarvan je het zelf nog niet eens weet. Deze ontdekkingstocht helpt jou om later goede keuzes te maken voor het profiel in de bovenbouw, een vervolgopleiding en een beroep.

Jouw toekomst op het mbo

Je leert bij ons op school allerlei dingen die je later nodig hebt in een vervolgopleiding en in een baan. Denk aan samenwerken, initiatief tonen en informatie opzoeken en verwerken. We besteden aandacht aan theorie en praktijk, zodat je goed voorbereid bent op een mbo-opleiding. Om de overgang naar het mbo en een baan zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we veel samen met mbo-scholen en het bedrijfsleven. Zo kun je bijvoorbeeld een sportdag voor een basisschool organiseren, op excursie gaan naar een bedrijf, knutselen met ouderen of wandelen met mensen die ziek zijn. Daar leer je veel van. En het is natuurlijk hartstikke leuk.

Menu