10-14 Hoogeveen

Maak je keuze wanneer jij er klaar voor bent!

In schooljaar 2022-2023 zijn we in Hoogeveen van start gegaan met 10-14 onderwijs, samen met de christelijke basisscholen van PricoH. Met deze leerroute laten we de knip tussen basis- en voortgezet onderwijs los. Voor sommige kinderen komt het traditionele keuzemoment namelijk te vroeg. Zij hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. En er zijn ook kinderen die juist eerder toe zijn aan een nieuwe, uitdagende leeromgeving. 

Wortelen en vliegen

10-14 Hoogeveen geeft kinderen van 10 tot 14 jaar alle ruimte om te leren en een stevige basis om te groeien. Wortelen en vliegen noemen we dat. Als een kind uitblinkt op het ene vlak kan het daarin alvast extra vlieguren maken. Op een ander gebied krijgt het juist wat langer de tijd om te wortelen. Zo kunnen de kinderen gedurende vier jaar in betrekkelijke rust hun talenten ontplooien. En toewerken naar een definitieve keuze voor een vervolgopleiding. Ze beginnen dan in klas 3 van het reguliere voortgezet onderwijs, op het niveau dat écht bij ze past.

Meer informatie

Elk schooljaar starten we met een nieuwe groep leerlingen die nu nog in groep 6 van de basisschool zitten. Wil jij ontdekken of 10-14 Hoogeveen iets is voor jou of jouw kind? Lees dan verder op de speciale website, waar je ook een agenda met kennismakingsactiviteiten vindt. Of bekijk het filmpje waarin onze leerlingen je een dagje meenemen naar hun school.

Menu