Contactgegevens
Roelof van Echten College
Postbus 2152
7900 BD Hoogeveen

Telefoon: (0528) 35 86 58
Fax: (0528) 35 86 93
E-mail: info@rvec.nl

Bankrekening: NL66 RABO 0347 9562 97 ten name van Roelof van Echten College Hoogeveen

 

Vmbo

In het kort

Op onze locatie Voltastraat kun je kiezen voor het basisberoepsgerichte vmbo (BB) en het kaderberoepsgerichte vmbo (KB). In beide opleidingen is er veel afwisseling tussen theorie en praktijk, maar de nadruk ligt op de praktijk. Onze beroepsgerichte vmbo-opleidingen zijn echt iets voor jou als je graag met je handen werkt. Hiermee leg je een goede basis om een echte vakman of vakvrouw te worden. We bereiden je voor op een vervolgopleiding in het mbo. Heb je het vmbo BB afgerond, dan kun je doorstromen naar niveau 2. Met een diploma van vmbo KB kun je een mbo-opleiding niveau 3 of 4 volgen.

Onderwijs dat past bij jou

Op het RvEC krijg je onderwijs dat past bij jouw niveau en interesses. We hebben brugklassen op elk niveau: BB, KB, BB/KB en KB/TL. Ook zijn er combinatieklassen. Haal je langere tijd hoge cijfers, dan dagen we je uit om één of meerdere vakken op een hoger niveau te volgen.

Kaderplus-klas

Wil je meer uitdaging bij de theorievakken? Dat kan geregeld worden! In de kaderplus-klas krijg je vanaf het eerste schooljaar alle theorievakken op TL-niveau. Je haalt uiteindelijk gewoon je KB-diploma, maar wel met de mogelijkheid om één of meerdere vakken op TL-niveau af te sluiten.

Jij mag kiezen

Als brugklasser mag je al een deel van je eigen lesrooster samenstellen. Zie jij een toekomst als popzanger, musicalster of danser voor je? Op onze school krijg je extra lessen in het creatieve vak dat jij leuk vindt. Dat werkt zo: je krijgt standaard een lesuur handenarbeid, tekenen, muziek, techniek en verzorging. Daarnaast kies je in welke kunstrichting je extra lesuren wilt hebben. Zo ontdek je veel en kun je veel met je favoriete richting bezig zijn.

Ga je naar vmbo KB of KB/TL, dan kies je wekelijks ook drie theorie-uren waaraan je extra tijd besteedt. Die keuzes maak je samen met je mentor. Iedere week heb je een blokuur talentoriëntatie. Hierin leer je vier talentstromen kennen: Kunst & Cultuur, Leefstijl & Bewegen, Technologie & Wetenschap en Ondernemen & Maatschappij. Zo prikkel je jouw interesses en talenten en ontdek je welk profiel in de bovenbouw, welke vervolgopleiding en welk beroep het beste bij jou passen.

Jouw toekomst op het mbo

Je leert bij ons op school allerlei dingen die je later nodig hebt in een vervolgopleiding en in een baan. Denk aan samenwerken, initiatief tonen en informatie opzoeken en verwerken. We besteden aandacht aan theorie en praktijk, zodat je goed voorbereid bent op een mbo-opleiding. Om de overgang naar het mbo en een baan zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we veel samen met mbo-scholen en het bedrijfsleven. Zo kun je bijvoorbeeld een sportdag voor een basisschool organiseren, op excursie gaan naar een bedrijf, knutselen met ouderen of wandelen met mensen die ziek zijn. Daar leer je veel van. En het is natuurlijk hartstikke leuk.

Menu