Jachtseizoen weer een groot succes

Negentig brugklassers van locatie Voltastraat trokken afgelopen dinsdag veel bekijks in het centrum van Hoogeveen. Al rennend en verstoppend probeerden zij drie stempels te behalen en uit handen te blijven van de politie en handhaving. Acht leerlingen waren de agenten en BOA’s te slim af in deze tweede Hoogeveense editie van het Jachtseizoen.

De leerlingen startten hun vlucht vanaf school en moesten op drie verschillende plekken in het centrum van Hoogeveen een stempel bemachtigen. Ze werden achternagezeten door de politie en handhaving. De ‘jagers’ waren te voet en op de fiets en zowel in uniform als undercover.

Acht winnaars

Anderhalf uur later én drie stempels rijker werden acht leerlingen tot winnaars van het Jachtseizoen 2024 gekroond. De winst ging naar: Julian Beugelink, Niels Bakker, Thijs Timmerman, Fleur Veneberg, Dyrone Kainama, Jaylano Manuputty, Ravi Jonker en Mila Smit. Zij zijn op school verrast met een bioscoopbon.

Samenwerking

De Hoogeveense variant van het Jachtseizoen werd georganiseerd door de jongerenwerkers van SWW in samenwerking met de politie Hoogeveen en de BOA’s van de gemeente Hoogeveen. Het doel is om jongeren, politie, handhaving en de jongerenwerkers meer met elkaar in contact te brengen. Iedereen vond het een geweldige samenwerking, al keek het winkelend publiek soms wel vreemd op van alle ‘vluchtende’ leerlingen.

Bekijk hier de aftermovie van Jachtseizoen 2024

Menu