ISK-leerlingen dankzij gesponsorde hardloopschoenen klaar voor Cascaderun

Dertig ISK-leerlingen hebben de afgelopen weken fanatiek getraind voor de Cascaderun. Dankzij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe en Intersport Jan Bols rennen de sportieve leerlingen op gloednieuwe hardloopschoenen. De leerlingen zijn (bijna) klaar voor het loopevenement.

Koert Thalen (Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe) en Dennis Jonkman (Intersport Jan Bols) kwamen op het RvEC met een steekwagen vol schoenendozen. Na zorgvuldig passen, wikken en wegen waren de ISK-leerlingen allemaal erg blij met en dankbaar voor hun hardloopschoenen. Volgens Koert beperkt het resultaat van deze sponsoractie zich niet tot het eenmalig lopen van de Cascaderun. Zijn ervaring is dat kinderen hierdoor worden aangemoedigd om vervolgens lid te worden bij een sportclub. “We weten allemaal hoe belangrijk bewegen is”, zegt Koert tevreden.

Saamhorigheid

Nali Abdo is één van de gelukkige leerlingen. “Ik train elke dag, ook bij voetbal”, zegt hij. Ebise en Emilie zijn ook aan het oefenen. Wie van de twee het hardste kan rennen? “Ik! Ik!”, roepen ze allebei tegelijk lachend. Charlotte Borgemeester, docente van de ISK-leerlingen, neemt ook deel aan de Cascaderun. “Ik zie het als een sportieve uitdaging”, zegt ze. “Voor onze leerlingen is het belangrijk dat ze ontspannen door te bewegen. En door samen een evenement te beleven, verhoog je de saamhorigheid.” Een aantal ISK-leerlingen dat niet meeloopt, helpt bij de waterpost Zuidwoldigerweg om aan alle lopers waterflesjes uit te delen. Deze vrijwilligers worden niet vergeten door de organisatie. Ze krijgen een lunch aangeboden en zijn te herkennen aan een mooi Jeugdfonds-shirt.

Klaar voor de Cascaderun

“In totaal doen er zo’n tweehonderd leerlingen en medewerkers van het RvEC mee met de Cascaderun”, vertelt LO-docent Marco Hartman. “Met de sportklassen hebben we flink getraind. Acht kilometer is best een eind lopen voor sommige leerlingen, dus we zijn vooral bezig geweest met afstanden lopen en tempo bepalen. Tijdens de eerste lessen gaan sommige leerlingen sprinten, maar dat houd je natuurlijk maar even vol. We hopen dat alle RvEC-leerlingen de Cascaderun kunnen uitlopen. En de medewerkers natuurlijk ook”, zegt Marco met een knipoog. “De Cascaderun is een prachtig evenement in Hoogeveen. Na afloop van voorgaande edities zeiden leerlingen vaak: ‘Dit was toch wel heel erg gaaf!’ De aanmoedigingen van het vele publiek helpen hen naar de volgende kilometer. We hebben er weer veel zin in!”

Menu