Leerlingen presenteren Europaproject tijdens landenmarkt

De brugklassers van locatie Bentinckspark en de tweedejaars leerlingen van locatie Voltastraat zijn bezig geweest met het Europaproject. Op beide locaties werd het project afgesloten met een informatieve, gezellige en smakelijke landenmarkt. Leerlingen met de meest informatieve tafel en de mooist versierde tafel werden verrast met een leuke prijs.

“We hebben in groepjes gewerkt over een land in Europa. We hebben bijvoorbeeld gezocht naar allerlei leuke weetjes over het land”, zegt één van de brugklassers van locatie Bentinckspark. Op de landenmarkt staan de tafels vol met mooie knutselwerken, allerlei lekkernijen en spellen, passend bij alle landen van Europa. Aan de hand van opdrachten op het gebied van aardrijkskunde, biologie, economie, geschiedenis én burgerschap werkten de leerlingen aan hun presentatie. Het resultaat mocht er zijn!

Op locatie Voltastraat namen de tweede klassen deel aan het Europaproject. “Elk groepje kreeg een Europees land toegewezen en verzamelde informatie over dat land”, zegt docent Klaas Kroezen. “Deze informatie hadden de leerlingen nodig om hun land zo goed en leuk mogelijk te presenteren op de Europamarkt in de schoolkantine. Ook hebben veel leerlingen iets lekkers uit het land gebakken of meegenomen. Erg leuk dat veel ouders een bezoekje brachten aan de markt. We kijken met veel plezier terug op het project.”

Menu