Wiskundeprijs voor Sophie

Ook dit jaar was de wiskundequiz een groot succes tijdens de open dag op locatie Bentinckspark. Sophie (leerling van pcbs De Regenboog in Hoogeveen) haalde de beste score en werd winnares van de quiz. Wiskundedocent Gerrit olde Heuvel verraste Sophie in haar klas en nam natuurlijk een leuk cadeau mee.

De wiskundequiz bestond uit vijf vragen over wiskundige thema’s als rekenvolgorde, aanzichten en … eucalyptusboom kaalvretende koalabeertjes. Daarna volgde een schatting: hoeveel snoepjes zitten in de glazen pot?

94 leerlingen hebben de quiz gemaakt en 41 van hen hadden alle vijf vragen goed beantwoord. Van deze leerlingen zat Sophie uit groep 8 van pcbs De Regenboog uit Hoogeveen slechts één snoepje naast het daadwerkelijke aantal. Sophie is hiermee de terechte winnares van de wiskundequiz geworden. Afgelopen woensdag bezocht meneer Olde Heuvel Sophie in haar klas. Sophie kreeg een mooie rekenmachine. Die wordt volgend jaar in de brugklas vast en zeker veel gebruikt. Gefeliciteerd, Sophie!

Menu