ISK-leerlingen genieten in Slagharen

Eindelijk was het zover. Dinsdagochtend 27 juni stond er een dubbeldekker bij de ISK om leerlingen en docententeam naar Attractiepark Slagharen te brengen. Een uitstapje dat al langere tijd gepland stond en mede mogelijk gemaakt werd door de Schalmei Rebekkahloge nr. 37 (Hoogeveen) en Bé Trip Makelaardij (Emmen). Het werd een onvergetelijke dag.

Het weer was perfect, de sfeer was uitgelaten; zo vaak hebben de grotendeels minderjarige anderstalige nieuwkomers geen verzetje. Voor velen van hen was dit de eerste kennismaking met een attractiepark. De leerlingen verspreidden zich al gauw over het park, waar genoeg attracties staan voor een dag plezier. De waaghalzen begonnen hun ontdekkingstocht in de achtbaan en gondels die hoog boven het park uittorenden. Zelfs voor degenen zonder hoogtevrees was de ‘vrijeval toren’ van 40 meter hoog een uitdaging. Wie het iets rustiger aan wilde doen stapte in de zweefmolen, de kabelbaan of keek een film in 4D.

“Heel, heel, heel mooi”

Hilarische taferelen ontstonden er bij de wildwaterbaan, waar leerlingen (en begeleiders) een nat pak te wachten stond. Het was een geweldige dag, iedereen was blij en er viel geen onvertogen woord. Op de vraag wat er nou het leukste was, kwamen reacties als “de gevaarlijke dingen”, “de film”, “de trein, heel snel” of samenvattend “heel, heel, heel mooi”. In de bus terug was het erg rustig. Met ogen die bijna dichtvielen liet iedereen de belevenissen van deze mooie dag nog even op zich in werken.

Menu