Jaimy, Jesse en Damiën winnen regiocompetitie

‘Haal zo veel mogelijk energie uit je omgeving en gebruik deze op een duurzame manier.’ Zo luidde de opdracht van de regiocompetitie voor het vak Techniek en Toepassing. In deze competitie – georganiseerd door onderwijsprogramma Bèta Challenge en Wij Techniek (ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche) – gingen leerlingen van verschillende scholen de strijd met elkaar aan. Tijdens de regiofinale afgelopen week presenteerden alle leerlingenteams hun ideeën. De leerlingen van het RvEC maakten met hun ontwerp van een windmolen de meeste indruk.

Samen met DOC33, kennis- en expertisecentrum voor circulair bouwen en verduurzaming, zijn de leerlingen aan de slag gegaan en hebben ze de mogelijkheden van onder andere wind- en zonne-energie onderzocht. Vervolgens hebben de leerlingen gewerkt aan het bouwen van een eigen windmolen. Hun eigen uitvindingen stonden centraal tijdens de finale van de regiocompetitie op woensdag 21 juni in Urk.

Dikke pluim voor Jaimy, Jesse en Damiën

In Urk kwamen leerlingen van alle deelnemende scholen bij elkaar om hun innovatieve ideeën in een grote finale te presenteren aan een vakjury. De ideeën liepen enorm uiteen en lieten zich kenmerken door creativiteit; van kleding met zonnecellen tot stapstenen met een veer om wandel-energie op te slaan. Na een aantal mooie presentaties en uitgebreid overleg door de vakjury zijn RvEC-leerlingen Jaimy, Jesse en Damiën als de grote winnaars uit de bus gekomen! Het eigenzinnige ontwerp van de zelfbedachte windmolen, het proces, het vele uitproberen en innoveren en verbeteren verdiende volgens de jury een dikke pluim!

Menu