Zeven podiumplekken bij Olympic Moves 

Een recordaantal van 137 leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) heeft afgelopen vrijdag deelgenomen aan The School Final, de landelijke finaledag van Olympic Moves. In deze sportcompetitie voor VO-scholen veroverden ze uiteindelijk zeven podiumplekken. Bij voetbal (jongens klas 1 en 2), tennis (recreatief klas 1 en 2), minitrampoline niveau 1 en minitrampoline niveau 2 was er goud voor het RvEC. Ook kregen leerlingen een bronzen plak bij beachvolleybal (competitie klas 1, 2 en 3), atletiek (jongens klas 1 en 2) en minitrampoline niveau 2.  

Eerder dit schooljaar streden maar liefst 27.000 middelbare scholieren uit heel Nederland tijdens de regionale finales om een felbegeerde plek in The School Final. Ruim 6.000 finalisten kwamen afgelopen vrijdag bij elkaar voor het kampioenschap voor scholen. “Het was een geweldige dag vol sport en plezier. Na een feestelijke opening was het tijd voor de wedstrijden op en rondom Papendal”, zegt Jaap Scholing, clusterleider sport op het RvEC. “Daarin deden 137 RvEC’ers  mee bij de onderdelen atletiek, badminton, basketbal, beachvolleybal, floorball, korfbal, minitrampoline springen, softbal, streetdance, tennis en veldvoetbal. Naast de zeven podiumplekken waren er nog zes vierde plekken. Helaas zat het er niet voor iedereen in om mee te strijden om de medailles. Dat is niet erg, want plaatsing voor The School Final is al een prestatie op zich. Ik ben trots op alle deelnemers!”

Menu