Jubileumcongres groot succes

Het Roelof van Echten College (RvEC) bestaat dit schooljaar honderd jaar. In het kader van deze mijlpaal organiseerde de school op woensdag 11 mei een jubileumcongres voor medewerkers, onderwijsprofessionals, de lokale en provinciale overheid en andere relaties. “Geweldig dat u er bent om dit bijzondere jubileum met ons te vieren”, sprak RvEC-bestuurder Albert Weishaupt de volle theaterzaal toe. “We vieren honderd jaar christelijk voortgezet onderwijs in Hoogeveen en natuurlijk hoort terugkijken daarbij. Maar veel liever kijk ik met u naar ontwikkelingen en initiatieven binnen onze school, die stuk voor stuk bijdragen aan onze koers naar toekomstbestendig onderwijs in Hoogeveen. Op naar de volgende honderd jaar!”

Na een prachtige muzikale dagstart door Petra Berger en Jan Vayne (oud-leerling van het RvEC) en het openingswoord van bestuurder Albert Weishaupt volgden de 350 bezoekers workshops uit het programma ‘Schakels van een succesvolle leerloopbaan’. Het aanbod was divers. Zo maakte men kennis met het 10-14 onderwijs van het RvEC en PricoH, werd er gesproken over de organisatie van het onderwijs en werden belangrijke thema’s als burgerschap, inclusief werkgeverschap, buitenschools leren en actualiteit in de klas besproken. Na een inspirerende ochtend en een smakelijke én gezellige lunch trapte Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning in de provincie Drenthe en ook oud-leerling) het middagprogramma op enthousiaste wijze af. Vervolgens luisterden de bezoekers aandachtig naar interessante lezingen van Klaas van Veen (hoogleraar onderwijskunde), Mathieu Weggeman (hoogleraar organisatiekunde) en Theo van der Zee (adviseur, onderzoeker en coördinator bij Verus). De schoolband van het RvEC zorgde voor een knallend einde. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten velen nog even na van het feestelijke jubileumcongres.

Meer festiviteiten voor medewerkers, leerlingen, ouders en oud-medewerkers

Dit jaar organiseert het RvEC verschillende activiteiten om het jubileum te vieren. Op 30 juni zijn ouders/verzorgers van RvEC-leerlingen welkom in theater De Tamboer voor een feestelijke ouderavond. Een week later, op 6 juli, vindt er voor leerlingen een festival met sport- en kunstworkshops plaats. Die dag wordt afgesloten met een personeelsfeest, waarbij er afscheid wordt genomen van oud-collega’s die in coronatijd met pensioen zijn gegaan. Voor oud-medewerkers wordt ook een speciale jubileumbijeenkomst georganiseerd. Informatie hierover komt op de website van het RvEC.

Foto: Pjotr Wiese

Menu