Alaa wint wiskundeprijs Roelof’s Drive-in

Tijdens Roelof’s Drive-in op locatie Bentinckspark konden groep 8-leerlingen strijden om een mooie wiskundeprijs. Alaa (leerling van De Morgenster) beantwoorde de telvraag, de meetvraag en de schatvraag het beste en is daarmee als winnaar uitgeroepen. Hij werd op school verrast met een cadeau.

De groep 8-leerlingen kregen bij hun rondleiding door locatie Bentinckspark drie korte wiskunde-opgaven voorgeschoteld:

  • Tellen: hoeveel driehoeken zie je?
  • Meten: meet de grootte van de hoek met behulp van de RvEC-geodriehoek.
  • Schatten: hoeveel M&M’s zitten er in de pot?

Alaa beantwoorde de tel- en meetvraag goed én schatte het aantal M&M’s het beste. Wiskundedocent Gerrit Olde Heuvel is naar basisschool De Morgenster geweest om Alaa te verrassen. Alaa kreeg een mooie rekenmachine die hij volgend jaar in de brugklas ongetwijfeld vaak gaat gebruiken. Gefeliciteerd, Alaa!

Menu