RvEC’ers doen mee aan NLdoet!

Op 11 en 12 maart is het NLdoet. Het RvEC doet mee! Leerlingen en docenten steken hun handen uit de mouwen en zetten zich enthousiast in tijdens allerlei klussen in Hoogeveen en omgeving.

Het RvEC viert dit schooljaar haar honderdjarig bestaan. In dit jubileumjaar staat het thema ‘verbinding’ centraal. Vanuit die gedachte gaan leerlingen en docenten bijdragen aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op verschillende plekken in en rondom Hoogeveen voeren ze tuinwerkzaamheden uit, doen ze herstelwerkzaamheden op een schoolplein of sportpark, maken ze terrassen en balkons weer toonbaar en nog veel meer.

Van betekenis zijn

Op het terrein van woonzorgcentrum De Westerkim is vrijdagochtend hard gewerkt, onder anderen door leerlingen van het praktijkonderwijs. Joke Vinke en Marten Wiersma, beiden praktijkinstructeur Groen bij het praktijkonderwijs van het RvEC, hebben met twee klassen de tuinen van De Westerkim klaar gemaakt voor het voorjaar. “We hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn”, zegt Joke enthousiast. “Het is heel fijn om op deze manier samen van betekenis te kunnen zijn. Met de leerlingen werken we regelmatig in het groen, maar het is extra leuk om dit voor de mensen van het woonzorgcentrum te doen. Voor de leerlingen is dit een mooie kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze vinden het leuk om te doen en met dit zonnige weer is het heerlijk om buiten aan het werk te zijn. Een geweldige afsluiting van deze schoolweek!”

Menu