Contactgegevens
Roelof van Echten College
Postbus 2152
7900 BD Hoogeveen

Telefoon: (0528) 35 86 58
Fax: (0528) 35 86 93
E-mail: info@rvec.nl

Bankrekening: NL66 RABO 0347 9562 97 ten name van Roelof van Echten College Hoogeveen

 

Mavo

In het kort

Ben je meer van de theorie dan de praktijk? Dan is mavo een goede keuze voor jou. Dit is de theoretische leerweg van het vmbo, dus je krijgt vooral theoriegerichte vakken. Rond je de mavo succesvol af, dan krijg je een vmbo TL-diploma.

Meer dan TL

Toch is onze mavo meer dan TL. Je doet namelijk examen in zeven vakken, eentje meer dan nodig is voor een TL-diploma. Het zevende vak kies je zelf: sport, kunst, technologie & toepassing of een extra theorievak. Met dat zevende vak kom je goed voorbereid de havo of het mbo binnen. In de onderbouw van mavo (dus in de eerste en tweede klas) ga je naar locatie Bentinckspark. De bovenbouw van mavo (de derde en de vierde klas) krijgt les op locatie Voltastraat.

Onderwijs dat bij jou past

Haal je in de eerste klas van de mavo goede cijfers? En vinden je docenten dat je thuishoort op de havo? Dan is overstappen naar de havo al mogelijk na het eerste schooljaar. Kom je erachter dat je toch meer van de praktijk bent, dan stap je over naar het vmbo op onze schoollocatie Voltastraat. Met een vmbo TL-diploma op zak kun je verder leren op het mbo of de havo.

Menu