Technasiumleerlingen bedenken innovatieve oplossingen voor ziekenhuis Hoogeveen

Tweedejaars technasiumleerlingen hebben in opdracht van zorgorganisatie Treant oplossingen bedacht voor diverse technische uitdagingen van het ziekenhuis. De leerlingen sloten de opdracht af met een presentatie aan medewerkers van het ziekenhuis Bethesda. Zij waren onder de indruk van de ideeën en creatieve oplossingen. 
Janine Blok, werkvoorbereider techniek, stelde samen met haar collega’s de uitdagingen op. De leerlingen konden kiezen uit vraagstukken in de thema’s veiligheid en medische technologie. Ze liepen een middag mee op het pathologielaboratorium en deden onderzoek om risico’s in kaart te brengen. Daarnaast testten zij twee volgsystemen voor medische apparatuur op basis van GPS en WiFi, zodat het makkelijker wordt om medische apparatuur te verplaatsen. De opdrachtgevers waren onder de indruk van de levendige demonstraties tijdens de presentatie. “Het is geweldig om te zien met welke ideeën de leerlingen komen”, zegt Blok. Enkele ideeën worden momenteel verder onderzocht om te zien of ze in de praktijk kunnen worden toegepast.
Menu