Excursie naar Den Haag

Leerlingen uit 4havo en 4vwo zijn op excursie geweest naar Den Haag. Het kijkje in de politieke wereld was erg interessant, aldus de leerlingen.

Vanuit het vak GMF (godsdienst, maatschappijleer en filosofie) wordt jaarlijks een excursie naar Den Haag georganiseerd. “De dag begon met een quiz over hoe een wet gemaakt en goedgekeurd wordt. Daarna mochten we een bezoek brengen aan de Tweede Kamer. Het duurde even voordat we binnen waren in verband met de drukte voor een plenaire vergadering”, zegt een leerling uit 4havo. Al snel werden politici als Dilan Yeşilgöz, Rob Jetten, Thierry Baudet en Caroline van der Plas gespot. Vervolgens bezochten de leerlingen het ProDemos Skillslab, waar ze aan de hand van spellen hun mening over politiek konden vormen. Een leerling uit 4vwo zegt: “Er was ook nog een wedstrijd. Door vragen te stellen en goede antwoorden te geven, kon je muntjes verdienen. Degene met de meeste muntjes won de wedstrijd en verdiende een prijsje. Al met al was het een heel geslaagde dag!”

Menu