Europaproject afgesloten met gezellige landenmarkt

De brugklassen van locatie Bentinckspark zijn bezig geweest met het Europaproject. Het project werd afgesloten met een landenmarkt. Leerlingen met de meest informatieve tafel, de meest interactieve tafel en de mooist versierde tafel werden verrast met een leuke prijs. 

De leerlingen gingen in groepjes aan de slag met hun onderzoek over een land in Europa. Aan de hand van opdrachten op het gebied van aardrijkskunde, biologie, economie en geschiedenis werkten de leerlingen aan een presentatie over het land. Dat leidde tot prachtige knutselwerken, heerlijke proeverijen, spellen en leuke weetjes, passend bij alle landen van Europa. Nieuw dit jaar was de burgerschapsopdracht, waarbij de leerlingen onderzoek moesten doen naar een gebeurtenis in hun land en zich daarna moesten inleven in hoe het zou zijn om ten tijde van die gebeurtenis in het land te leven. Hier kwamen prachtige dagboekfragmenten en elfjes (korte gedichten) uit.

De landenmarkt was een vakoverstijgend hoogtepunt van het Europaproject. Er waren bioscoopbonnen te winnen door stemmen te verdienen op basis van de meest informatieve tafel, de meest interactieve tafel en de mooist versierde tafel. Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!

Menu