Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage weer een groot succes

Een beroepenfeest? Voor vmbo-leerlingen van de Hoogeveense VO-scholen is dit inmiddels een begrip. Jaarlijks houdt Hoogeveen On Stage dit evenement in De Tamboer voor de honderden leerlingen uit de eerste twee vmbo-klassen van het RvEC en RSG Wolfsbos. Een soort van speeddaten met bedrijven met als doel een ‘doedag’ te scoren bij een van deze bedrijven. 

In verschillende blokken worden de leerlingen dinsdag met stampende beats en applaus binnengehaald. Over de rode loper lopen ze de theaterzaal in. Het zorgt veelvuldig voor verlegen blosjes op de wangen, maar het is ook mooi om de leerlingen de waardering te geven die ze verdienen. Iedereen moet twee bezoeken regelen. Hierop hebben ze zich voorbereid door visitekaartjes en een top 5 van bedrijven te maken.

Ruim 200 bedrijven

De ruim tweehonderd bedrijven die doedagen aanbieden, staan opgesteld in thematische blokken. Bijvoorbeeld techniek, zorg, horeca en groen. Ieder thema is herkenbaar aan de kleur, gemarkeerd door trossen ballonnen. Soms lukt de gehoopte match niet, maar dat is niet erg. Want wie weet is een andere doedag juist een nieuwe weg. Deze ontdekkingstocht helpt de leerlingen beter passende keuzes te maken voor de toekomst.

Tekst: Hoogeveensche Courant

Menu