Leerlingen ‘op de vlucht’ voor de politie

Heel hard rennen, je verstoppen, stempels halen en vooral uit handen blijven van de politie. 83 brugklasleerlingen van locatie Voltastraat probeerden gistermiddag zo’n vijftien agenten en boa’s te slim af te zijn. Dat deden ze in de Hoogeveense variant van het populaire programma Jachtseizoen.

De leerlingen kregen tien minuten voorsprong en daarna gingen de handhavers op pad. Bij de uitgang van het schoolplein bleek dat de leerlingen al voor een verrassing hebben gezorgd om hun voorsprong te vergroten. Ze hebben het hek op slot gedaan. Een paar agenten besloten om dan maar dwars door de bosjes te fietsen terwijl anderen met de fiets in de nek over een heg stapten. De jacht is begonnen!

Uit handen blijven van de politie én stempels verzamelen

Het doel van de scholieren? Ruim een uur lang niet afgetikt worden door de politie en ondertussen op drie plekken stempels verzamelen. Maar echt goed ging het niet bij iedereen. Na een kwartier was al zeker de helft van de leerlingen gepakt. “Ik werd aan alle kanten ingesloten”, zei één van hen, terwijl verderop een meisje dwars door het kleine kanaaltje in de Hoofdstraat rende om uit handen te blijven van een agent.

Op jacht

“Ja, wij gaan best wel lekker”, zei een van de agenten. “De jongeren blijken hier niet zo goed in te zijn.” De jacht is georganiseerd door Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. “Het is een laagdrempelige manier om jongeren te laten kennismaken met de politie en de boa’s. En dit is voor beide ook gewoon een leuk spel om te doen”, zegt Alinda Potze van Welzijnswerk bij een van de stempelposten.

Acht winnaars

Soms keek  het publiek vreemd op van alle ‘vluchtende’, rennende jongeren. Het is maar acht jongeren gelukt om uit handen te blijven van hun achtervolgers. Na ruim een uur kwamen zij terug op school met de drie stempels op zak. Deze winnaars werden op de school verrast met een bioscoopbon.

Menu