Team Go&O doet mee aan Solar Boat Challenge

Na het ‘zonnebootavontuur’ van team H2O&O afgelopen schooljaar staat een nieuwe lichting klaar om te strijden tijdens de Solar Boat Challenge. In deze wedstrijd gaan de leerlingen de uitdaging aan om in een boot op zonne-energie een route af te leggen. Team Go&O is ambitieus, want de leerlingen willen meestrijden om de bovenste plaatsen. 

De wedstrijd staat in mei op de agenda en de boot die ze daarvoor gaan gebruiken, krijgen ze kant en klaar cadeau van de vorige groep. Toch is dat niet bepaald een voordeel, zegt Aytunc Ocak van de nieuwe lichting: “De vorige groep weet alles over de boot. Wij moeten de boot helemaal leren kennen, en daarnaast is ‘ie niet eens compleet. Er zit maar één zonnepaneel op, en ook de motor ontbreekt. We moeten de komende tijd dus volop aan de slag om het ontwerp tot in de puntjes te leren kennen.” Daarbij krijgen de leerlingen wel hulp van het vorige team, want zij geven vanmiddag een presentatie aan de nieuwe lichting, zodat ze wegwijs raken met de boot. Na de overdracht mag de nieuwe lichting er direct mee aan de slag.

Sponsoren gezocht

Om die ontbrekende onderdelen aan te schaffen moet er een flinke som geld op tafel komen, namelijk achtduizend euro. “Dat bedrag moeten we met behulp van sponsoren bij elkaar halen. Er staat wel wat tegenover, want het kan zomaar zijn dat je bedrijfsnaam straks op onze zonneboot staat”, vertelt Aytunc.

Strijden om de prijzen

De komende maanden zal de groep dus volop aan de slag moeten om de boot tot in de puntjes te verbeteren, want de lat gaat dit jaar omhoog. “Finishen is dit jaar niet genoeg. We willen gaan meestrijden om de bovenste plaatsen”, vertelt Aytunc zelfverzekerd. Over drie maanden weten we of die ambitie ook gekoppeld kan worden aan resultaat, want dan varen ze de Solar Boat Challenge in Den Helder, Urk en Meppel.

Menu