Marlouh wint wiskundeprijs open dag

Tijdens de open dag op locatie Bentinckspark konden leerlingen uit groep 7 en 8 strijden om een mooie wiskundeprijs. Marlouh (leerling van Het Mozaïek in Hollandscheveld) scoorde het beste op de wiskundetest en werd winnares van de prijsvraag. Wiskundedocent Gerrit olde Heuvel verraste haar in de klas en nam een cadeau mee.

De leerlingen uit groep 7 en 8 kregen tijdens de open dag drie korte wiskunde-opdrachten voorgeschoteld.

  • Aflezen: lees het bovenaanzicht van de piramide af.
  • Meten: meet de grootte van de hoek met behulp van de RvEC-geodriehoek.
  • Schatten: hoeveel M&M’s zitten er in de pot?

Marlouh loste de eerste twee vragen goed op én zat met haar geschatte aantal M&M’s het dichtst bij het goede antwoord. Wiskundedocent Gerrit olde Heuvel bracht een bezoek aan basisschool Het Mozaïek om Marlouh te verrassen. Ze kreeg een mooie rekenmachine die ze in de brugklas ongetwijfeld veel gaat gebruiken. Gefeliciteerd, Marlouh!

Menu