Scholen schenken € 850,- aan Stichting Actief Samenleven

“We zijn ontzettend blij met deze mooie donatie”, zegt Cor Velting, voorzitter van Stichting Actief Samenleven in Pesse. Afgelopen week nam Cor een cheque ter waarde van € 850,- in ontvangst. “Mede dankzij donaties zijn wij in staat om iets leuks te organiseren voor kwetsbare mensen in onze regio. Met deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) gaan we een geweldige dag voor kinderen uit Hoogeveen en omgeving organiseren.”

Cor en zijn partner Fenna zijn de drijvende krachten van de stichting Actief Samenleven. “Aanstaande Valentijnsdag bestaat onze stichting tien jaar. We kunnen terugkijken op mooie projecten en activiteiten voor kinderen, gezinnen en ouderen in een kwetsbare situatie. Kwetsbaar op financieel, lichamelijk of geestelijk vlak, maar we schenken ook veel aandacht aan eenzame ouderen. We verwelkomen ouderen bijvoorbeeld in Circus Fantasia en vervullen langgekoesterde wensen. Ook organiseren we jaarlijks een bioscoopochtend voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. In de zomervakantie gaan we een dag naar een pretpark met kinderen uit gezinnen die zich zulke uitjes niet kunnen veroorloven. We steken veel tijd en energie in het werk van onze stichting en genieten daarvan. Het is zo dankbaar om kwetsbare mensen blij te kunnen maken met een project of evenement. De prachtige donatie van de scholen gaan we gebruiken voor een volgende activiteit voor kinderen.”

Samen sterk voor elk kind

PricoH, RENN4 en het RvEC maken zich samen sterk voor elk kind. De scholen werken samen om de leerloopbaan van iedere leerling zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. “Jaarlijks komen medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC bijeen tijdens een kerstmarkt. Medewerkers krijgen muntjes en kunnen daarmee zelf een attentie samenstellen bij lokale ondernemers. Ook is het mogelijk om muntjes te doneren aan een goed doel. Stichting Actief Samenleven was dit jaar het goede doel”, zegt Nienke Lotterman, die vanuit het RvEC betrokken is. “De stichting maakt het mogelijk om iets extra’s te betekenen voor kwetsbare mensen voor wie een gezellige activiteit buitenshuis niet vanzelfsprekend is. Daar dragen wij als scholen graag een steentje aan bij.”

Menu