Spannende schoolfinale Lego League voor O&O-brugklassers

Vanaf de start van dit schooljaar zijn alle technasiumbrugklassers in het vak O&O bezig geweest met de uitdaging ‘Superpowered’, het thema van de First Lego League. De leerlingen hebben onderzocht waar energie vandaan komt en hoe energie gedistribueerd, opgeslagen en verbruikt wordt. Dit werd visueel gemaakt door in de legobak allerlei missies te doen. Gisteren was de schoolfinale van de Lego League. 

In het technasiumlokaal was het donderdagmiddag natuurlijk reuze spannend of de robot de geprogrammeerde route goed zou volgen. Daarmee konden namelijk punten verzameld worden. Uiteindelijk heeft ieder groepje kunnen laten zien wat hun strategie was. Het groepje met de hoogste score werd winnaar van de heuse RvEC-wisselbokaal. Alle leerlingen kregen een certificaat van deelname en een lekkere versnapering als beloning.

Zit je in groep 7 of 8 en ben je nieuwsgierig naar programmeren en werken met robots? Stap tijdens de open dag op vrijdag 20 januari dan zeker het technasiumlokaal binnen.

Menu