Maak kennis met 10-14 Hoogeveen

Op woensdag 18 januari organiseert 10-14 Hoogeveen een informatieavond. Van 19.30 tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerde ouders van groep 6-leerlingen terecht op het Roelof van Echten College, locatie Bentinckspark. De nieuwe leerroute 10-14 Hoogeveen is dit schooljaar van start gegaan en is een gezamenlijk initiatief van het Roelof van Echten College en PricoH, het bestuur waaronder de christelijke basisscholen in Hoogeveen vallen.
Nieuwe onderwijsvorm
Met deze onderwijsvorm laten PricoH en het RvEC de traditionele knip tussen basis- en voortgezet onderwijs los. Anita ’t Jong, afdelingsleider 10-14 Hoogeveen, legt uit: “Voor sommige kinderen komt het keuzemoment te vroeg. Zij hebben meer tijd nodig om zich te ontwikkelen of zijn juist eerder toe aan een nieuwe, uitdagende leeromgeving. 10-14 onderwijs biedt kinderen de kans om bij bepaalde vakken waar ze heel goed in zijn te vliegen. Bij andere vakken mogen ze juist wat langer wortelen. Door te werken met vloeiende leerlijnen, wordt de ontwikkeling van het kind leidend in plaats van de leeftijd. Pas als de kinderen 14 jaar zijn, maken ze een definitieve keuze voor een vervolgopleiding en starten ze in klas 3 van het reguliere voortgezet onderwijs. Zo stromen ze in op het niveau dat écht bij ze past, op een moment dat ze er klaar voor zijn.”
Maar zover is het nog niet. De eerste klas groep 7-leerlingen is nu halverwege het schooljaar. Ze voelen zich al helemaal thuis op hun nieuwe school. “We werken allemaal op ons eigen niveau met de hoofdvakken. Ik kies zelf mijn plek in het lokaal waar ik het beste kan werken en waar ik me goed kan concentreren”, aldus Skylar. Na de zomervakantie beginnen ze aan hun tweede jaar op 10-14 Hoogeveen. Afdelingsleider Pidi Reitsma licht toe: “Daarnaast starten we op dat moment ook een nieuwe klas met kinderen die nu in groep 6 van de basisschool zitten. Daarom organiseren we twee informatieavonden voor ouders die denken dat hun kind baat kan hebben bij deze nieuwe onderwijsvorm. Ook in de bestaande groep is trouwens nog ruimte om enkele leerlingen toe te laten.”
Informatieavonden voor ouders
De eerste informatieavond is woensdag 18 januari. Voor wie deze avond niet kan bijwonen, komt er een herkansing op donderdag 9 februari. Ook dan is er van 19.30 tot 21.00 uur de gelegenheid om kennis te maken met het 10-14 onderwijs aan de Sportveldenweg 20 in Hoogeveen. Geïnteresseerde ouders kunnen zich aanmelden via de website www.10-14hoogeveen.nl.
Menu