Prijs voor internationaal project e-Visitors

Docenten en leerlingen van het RvEC zijn verrast met de nationale eTwinning-prijs. Het RvEC-project e-Visitors werd benoemd tot ‘project van het jaar’. Docenten Camelia Dobrota en Kiki Oostenbrink namen een cheque ter waarde van € 1.000,- en een heerlijke taart in ontvangst. Camelia: “Samen met de tweedejaars leerlingen uit het atheneum en gymnasium hebben we met veel plezier deelgenomen aan dit project. Wat een feestje om het zo af te sluiten!” 

 “In ons project hebben we samengewerkt met scholen uit Italië, GriekenlandPolen, Kroatië, Turkije en Portugal. Door middel van kennismakingsactiviteiten en opdrachten – denk bijvoorbeeld aan jezelf voorstellen, het ontwerpen van het projectlogo, het schrijven van kerstkaarten en brieven, en het maken van quizzes en landenpresentaties – leerden ze meer over elkaars taal, cultuur, geschiedenis en leefwereld”, vertelt Kiki. “De leerlingen zijn natuurlijk flink gegroeid in hun Engelse vaardigheden en ze vonden het vooral ook erg leuk. Door thema’s te bekijken vanuit het perspectief van andere landen hebben we veel geleerd over de gelijkenissen en verschillen tussen landen.” 

Internationale samenwerking 

Maandelijks werden nieuwe activiteiten gepland en werd er vanuit de verschillende Europese landen bijgedragen aan mooie gezamenlijke eindproducten. “Bijvoorbeeld een digitaal receptenboek of een digitale escaperoom met verschillende opdrachten, afgerond met een Remarkable Traveler certificaat”, licht Camelia toe. “Ik vond het geweldig om dit project mee te maken. Het was niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor ons als docenten een nieuwe ervaring. Ik vond het erg leuk om een groet of aanmoediging van de collega’s uit heel Europa te krijgen.” 

Sharing is Caring 

Met andere collega’s is Camelia dit schooljaar gestart met een nieuw project: Sharing is Caring. “Dit project is gericht op het creëren van respect en empathie voor anderen. De leerlingen worden aangemoedigd om ervaringen en emoties te delen met buitenlandse leerlingen, zodat ze opgroeien als gelukkige Europese burgers”, zegt ze. “Ze denken na over het verleden, hun dagelijkse leefstijl, het milieu, hun eigen culturele erfgoed en verbinding met tradities en natuur. Ik hoop dat dit net zo’n mooi project wordt als e-Visitors!” 

Menu