Opening met ‘dikke gouden rand’ voor 10-14 Hoogeveen

“Het mag dan wel Black Friday zijn, maar voor ons heeft deze dag een dikke gouden rand”, zei afdelingsleider Pidi Reitsma afgelopen vrijdagmiddag tijdens de opening van 10-14 Hoogeveen. In de aula van locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College (RvEC) waren leerlingen, familieleden, vriendjes, vriendinnetjes en andere genodigden bij elkaar gekomen om de nieuwe onderwijsroute van PricoH en het RvEC feestelijk te openen. Met een toepasselijke portie glitter en glamour werd er volop genoten van de officiële opening.

 “We hebben al een aantal mooie schoolweken achter de rug en nu was het eindelijk tijd om feestelijk stil te staan bij het 10-14-onderwijs in Hoogeveen”, zegt afdelingsleider Anita ’t Jong.  “De leerlingen zijn een paar weken druk bezig geweest met de voorbereidingen. We keken ernaar uit om er een echt feestje van te maken. En dat was het zeker!”

Wortelen en vliegen in nieuwe onderwijsvorm

Een prachtige groep van zestien leerlingen stond in de schijnwerpers tijdens de opening. “Met deze klas groep 7-leerlingen zijn we van start gegaan met deze nieuwe leerroute. Deze leerlingen volgen het 10-14-onderwijs tot ze 14 jaar zijn. Dan maken ze een definitieve keuze voor een vervolgopleiding en stromen ze door naar klas 3 van het reguliere voortgezet onderwijs. Zo stromen ze in op het niveau dat écht bij ze past, op een moment dat ze er klaar voor zijn”, legt Anita uit. Met deze onderwijsvorm laten PricoH en het RvEC de traditionele knip tussen basis- en voortgezet onderwijs los. Pidi vertelt waarom: “Voor sommige kinderen komt het traditionele keuzemoment te vroeg. Zij hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. En er zijn ook kinderen die juist eerder toe zijn aan een nieuwe, uitdagende leeromgeving. 10-14 Hoogeveen geeft kinderen alle ruimte om te leren en een stevige basis om te groeien. Wortelen en vliegen noemen we dat.”

Op ontdekkingstocht

Samen met hun juffen Mandy van der Felz en Claudia de Grooth zijn de leerlingen inmiddels drie maanden op ontdekkingstocht. “Met veel enthousiasme en vertrouwen zijn we gestart aan ons nieuwe avontuur. Het voelt alsof we samen op reis zijn gegaan”, zegt Mandy. “Het schooljaar begon met ‘de gouden weken’ waarin we elkaar beter hebben leren kennen. Daarna zijn we gestart met het eerste thema: weer en klimaat. Het is geweldig om het enthousiasme en de leergierigheid van de kinderen te zien.” Claudia vult aan: “De groep voelt zich steeds meer thuis in hun nieuwe ‘groep 7’. Wat zijn we er trots op hoe ze het doen! Tijdens de opening lieten de kinderen glunderend hun klaslokaal en hun schoolwerk zien. Het was echt een dag met een gouden rand!”

Menu