Eduwiek in actie voor stichting Het Mini Maatje

Afgelopen week werd er op schoollocatie Voltastraat stilgestaan bij een belangrijk thema: respect. “Alle Eduwiek-leerlingen deden mee: leerlingen van het RvEC, RENN4 De Windroos en RENN4 De Atlas”, vertelt Bertha Kok, antipestcoördinator op het RvEC. Corine Drop, antipestcoördinator bij De Windroos, vult aan: “Ieder jaar organiseren de antipestcoördinatoren binnen Eduwiek samen de Week van Respect. Dit jaar vonden we het belangrijk om iets voor een ander te betekenen. Daarom kwamen we samen in actie voor stichting Het Mini Maatje.” 

Stichting Het Mini Maatje is er voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. “De stichting biedt hen bijvoorbeeld voedselpakketten, kleding, schoolspullen, speelgoed en meer. Een prachtig doel om te steunen”, zegt Ellen Riezebos, antipestcoördinator bij RENN4 De Atlas. “In de Week van Respect hebben leerlingen van alle afdelingen binnen locatie Voltastraat cupcakes gebakken. Stichting Het Mini Maatje zorgt ervoor dat ze bij de gezinnen terechtkomen en dat zij ervan kunnen genieten. De leerlingen vonden het heel fijn om hiermee iets voor een ander te kunnen doen.”

Bijdragen aan Sinterklaasfeest

Om deze gezinnen ook een leuk Sinterklaasfeest te kunnen bezorgen, organiseert de school een tweede actie voor de stichting. Bertha: “Op elke afdeling komt een inzamelpunt voor speelgoed, spelletjes, knutselspullen, snoepgoed en meer. Hopelijk wordt de inzamelingsactie voor een fijn Sinterklaasfeest net zo’n succes!”

Foto: Paula Bansema

Menu