Technasium Toppers hebben meest vernieuwende idee in Drentse finale Scholenchallenge

Na een vliegende start met een hackathon van 30 uur hebben technasiumleerlingen van het RvEC zich acht weken gebogen over de uitwerking van hun ideeën om de energietransitie een boost te geven. Vandaag zijn die ideeën gepitcht tijdens de finale van de scholenchallenge in het Drentse Provinciehuis. RvEC-team Technasium Toppers kreeg de prijs voor het meest vernieuwende idee.

Elf teams van vijf scholen hebben hun uiterste best gedaan om de jury van het beste voorstel te overtuigen. De onderwerpen waren zeer divers en maakten het de jury knap lastig.

Beste pitch?

Het RvEC was aanwezig met twee teams. Alhoewel de jury anders besliste, was de algemene opinie dat de presentatie van de ‘gamifacation-groep’ van het RvEC erg sterk was. In een duidelijk, rap tempo wist deze groep de jury uit te leggen, hoe door middel van een game mensen meer bewust konden worden van hun ecologische footprint.

Meest vernieuwende idee

Dat je de natuur ook op een recreatieve manier in kan zetten om de hoeveelheid CO2 terug te dringen, bewees de andere groep van het RvEC: team Technasium Toppers. Zij stelden voor om lisdodden, bekend om hun grote vermogen om CO2 aan zich te binden, in een groot veld te planten en dat te gebruiken als parcours voor een soort mudrace. Zij hadden, na overleg met een boer, een mooie vergelijking opgesteld van de opbrengst hiervan in verhouding met de traditionele opbrengst van een dergelijk stuk land. De jury was verbluft van zoveel out-of-the-box denken dat zij dit idee het predicaat meest vernieuwend meegaven.

Menu