Well done: Cambridge English-diploma voor RvEC-leerlingen

Eindelijk was het zover: de diploma-uitreiking voor de leerlingen die afgelopen schooljaar Cambridge English hebben gevolgd. Roelinde Kamst, docent Engels op het Roelof van Echten College (RvEC), vertelt trots: “In juli hebben deze leerlingen al examen gedaan en begin oktober ontvingen we eindelijk hun diploma’s op school. De diploma’s zijn uitgereikt tijdens een feestelijk moment op school. Het was erg leuk om deze mijlpaal met de leerlingen, hun ouders en docenten te vieren.”

Zeventien 5vwo-leerlingen hebben afgelopen jaar examen voor Cambridge English gedaan, allemaal op C1-niveau. Hiermee bewijzen ze dat ze op een gevorderd niveau in het Engels kunnen communiceren voor academische en professionele doeleinden. De leerlingen zijn blij dat ze het felbegeerde papiertje nu eindelijk op zak hebben: “Misschien wil ik later een opleiding volgen in het buitenland of daar stage lopen. Dan kan ik met dit diploma aantonen welk niveau Engels ik heb. Maar ook als ik toch niet naar het buitenland ga, is het waardevol om het Engels zo goed te beheersen.”

Aanbod groeit

Dit schooljaar is een nieuwe groep leerlingen gestart met Cambridge English. “Afgelopen jaren namen alleen 5vwo-leerlingen deel aan Cambridge English. Nu is het mogelijk om de extra lessen Engels op te nemen in de zogenaamde BOV-uren op onze school. Dit zijn uren voor begeleiding, ondersteuning of verdieping die voor alle leerlingen op locatie Bentinckspark op hetzelfde moment ingeroosterd zijn. Dat geeft de mogelijkheid om niet alleen 5vwo, maar ook de leerlingen uit andere klassen te laten deelnemen”, legt Roelinde uit. Van de mavo-havo-brugklas tot 6vwo, in elke klas zaten leerlingen die zich hebben aangemeld voor Cambridge English. Inmiddels zijn vier groepen met in totaal negentig leerlingen gestart. Twee groepen volgen het programma op C1-niveau. Daarnaast is er een groep voor B1- niveau en een groep voor B2-niveau. Zo is er een groep voor leerlingen van alle niveaus. Ook de motivatie van leerlingen is verschillend, aldus Roelinde: “Sommige leerlingen willen heel graag het diploma halen voor een vervolgstudie of toekomstdromen in het buitenland. Anderen kiezen juist voor Cambridge English omdat ze Engels moeilijk vinden en graag extra lessen volgen om de taal beter onder de knie te krijgen.”

Extra Engels, Frans of Duits

Naast Cambridge English is het op het RvEC mogelijk om een extra uitdaging aan te gaan op het gebied van Frans of Duits. Leerlingen kunnen het Goethe-programma volgen en zo uitblinken in de Duitse taal. Voor Frans wordt het programma van DELF Scolaire aangeboden.

Menu