Leerlingen stelen de show bij feestelijke ouderavond

Ouders van RvEC-leerlingen kwamen afgelopen week bijeen in theater De Tamboer. In het kader van het honderdjarig bestaan van het RvEC waren ouders uitgenodigd om samen het jubileum te vieren en elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Na de lezing ‘100 jaar christelijk onderwijs in Hoogeveen’ van de Historische Kring Hoogeveen en de presentaties over onder andere Eduwiek, technasium, KARgo! en buitenschools leren werd er onder het genot van een hapje en een drankje vooral gesproken over de optredens van leerlingen. Met hun muziek en dans stalen zij de show!

“We vonden het superleuk om met onze dansgroep op te treden voor de ouders. We hebben al meerdere keren in De Tamboer gedanst, dus echt nerveus waren we gelukkig niet”, zegt Roselyn Arling, 2gymnasium-leerling. Anne-Roos Jutstra uit 4mavo heeft ook genoten van het optreden: “Na afloop hebben we enthousiaste reacties gehad. Het was een leuke avond!”

Schooljaar vol feestelijke activiteiten

Het RvEC staat op het punt een schooljaar met een feestelijk karakter af te ronden. “Afgelopen jaar mochten wij ons honderdjarig jubileum vieren. Dat hebben we gedaan met diverse jubileumactiviteiten waarin het thema verbinding centraal stond. Zo staken leerlingen en medewerkers de handen uit de mouwen bij projecten van NLdoet, organiseerde ons LO-team een geweldige sportdag voor basisschoolleerlingen en ontmoetten medewerkers, onderwijsprofessionals en andere relaties elkaar op ons jubileumcongres”, vertelt Roland Baas, voorzitter van de jubileumcommissie. “Op woensdag 6 juli vindt er voor leerlingen een festival met sport- en kunstworkshops plaats. We sluiten de dag af met een personeelsfeest, waarbij er afscheid wordt genomen van oud-collega’s die in coronatijd met pensioen zijn gegaan. Op vrijdag 30 september volgt nog een reünie voor oud-medewerkers. Binnenkort maken we hierover meer bekend.”

Sportieve successen

In het jubileumjaar kan het RvEC ook terugkijken op sportieve successen. “De Athenespelen waren een hoogtepunt. Tijdens dit evenement in Groningen streden bovenbouwleerlingen uit het hele land in tien verschillende sporten tegen elkaar. De sporttalenten van het RvEC sleepten daar de tweede plaats én een golden ticket voor volgend schooljaar in de wacht”, vertelt LO-docent Laura Heller. Ook de scholencompetitie Olympic Moves was succesvol voor het RvEC. “Na een mooie regiofinale op ons sportpark Bentinckspark waren meer dan honderd RvEC-leerlingen aanwezig bij de finale van Olympic Moves in Papendal. Dat was een geweldige dag waarbij leerlingen uitstekend gepresteerd hebben, want ze behaalden meerdere podiumplekken”, vervolgt Laura. “Zo waren er derde plaatsen het tennisschoolteam, beachvolleybal en de atletiekjongens. De voetbalmeiden en leerlingen op de minitrampoline scoorden tweede plaatsen. Samen met hun dansgroep behaalden Anne-Roos en Roselyn de eerste plaats bij streetdance.” Daar zijn de meiden erg trots op. Roselyn: “Zo’n tien teams streden om de streetdancetitel. Volgens de jury én de andere kandidaten waren wij de terechte winnaar. Jullie waren echt heel goed, zeiden ze. Superleuk om te horen!” Voor Anne-Roos was er nog een prijs. “Na de streetdancewedstrijd was er een dansbattle. Het was mijn eerste battle ooit, dus ik was heel verrast dat ik had gewonnen”, vertelt ze trots. “Het was zo’n leuke sfeer met zo veel gillende en juichende mensen om me heen. Een geweldige afsluiting van mijn tijd op het RvEC!”

Menu