Leerlingen ronden Europaproject af met landenmarkt

Op beide locaties hebben leerlingen deelgenomen aan het Europaproject. In dit project hebben eerste- en tweedejaars leerlingen onderzoek gedaan naar de Europese Unie. Wat is de Europese Unie nou eigenlijk? Welke verschillen zijn er tussen landen? En hoe kunnen landen goed samenwerken als ze erg verschillend zijn? Het resultaat van het onderzoek werd gepresenteerd op een landenmarkt.

De leerlingen gingen in groepjes aan de slag met hun onderzoek over een land. Aan de hand van opdrachten op het gebied van aardrijkskunde, biologie, economie en geschiedenis werkten de leerlingen aan een presentatie over het land. Dat leidde tot prachtige knutselwerken, heerlijke proeverijen, spellen en leuke weetjes, passend bij alle landen van de Europese Unie. De landenmarkt was een vakoverstijgend hoogtepunt van het Europaproject.

Menu