Videobellen met Noorwegen

Dit schooljaar heeft een aantal 3vwo-leerlingen in het project International Cooperation contact met een groep leerlingen uit Noorwegen. Zo zijn er kaartjes verstuurd, traditionele liedjes gezongen, recepten uitgewisseld en gekookt, vlogs over het dagelijks leven uitgewisseld en meer. Ook hebben leerlingen ‘live’ contact gehad. Het videobellen was een groot succes! Deze week ronden we het project af met een quiz over Noorwegen. De Noorse leerlingen wagen zich dan aan een quiz over Nederland.

Vooraf hadden de leerlingen vragen bedacht, maar de gesprekken verliepen heel natuurlijk en de papiertjes met de vragen werden opzij geschoven. Een aantal leerlingen besloot om contactgegevens uit te wisselen en heeft nu intensief contact met de Noorse leerlingen. Leerling Noémi vertelt over haar ervaringen: “Ik vond het videobellen heel leuk om te doen. Tijdens de lessen hadden wij niet echt contact met elkaar, maar nu konden we echt contact hebben. Ik heb zelfs een deel van onze school laten zien en wij hebben onze Snapchat uitgewisseld, zodat we na het project nog steeds contact kunnen hebben.”

Ook Mila is enthousiast: “Ik vond het heel leuk om de leerlingen in Noorwegen live te zien tijdens het videobellen. We zijn al een aantal maanden bezig met het project International Cooperation. In die tijd hebben we veel meekregen over de leerlingen, maar nu konden we hen eindelijk eens echt spreken. De verschillen tussen Noorwegen en Nederland vind ik vooral leuk. In Noorwegen is het heel normaal om lopend of met de auto naar school te gaan. Hier in Nederland gaan we vooral op de fiets naar school, wat in Noorwegen heel bijzonder is. Het was heel leuk en gezellig om elkaar live te spreken en te zien. Dat zou ik echt wel vaker willen doen!”

Menu