Contactgegevens
Roelof van Echten College
Postbus 2152
7900 BD Hoogeveen

Telefoon: (0528) 35 86 58
Fax: (0528) 35 86 93
E-mail: info@rvec.nl

Bankrekening: NL66 RABO 0347 9562 97 ten name van Roelof van Echten College Hoogeveen

 

Medewerkers en leerlingen samen in actie voor Oekraïne

Dozen en tassen vol met eten en drinken, kleding, verzorgingsproducten, dekens, babyproducten en nog veel meer worden ingepakt in de hal van het Roelof van Echten College (RvEC), locatie Bentinckspark. Medewerkers en leerlingen nemen van huis allerlei spullen mee waarmee zij de mensen in Oekraïne kunnen helpen. “Een klein gebaar maakt voor deze mensen al een groot verschil”, zegt Mark Kok, docent en initiatiefnemer van de inzamelingsactie op het RvEC. “Aangegrepen door de vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne en de machteloosheid die ik daarbij ervaar, besloot ik in actie te komen. Omdat het RvEC het belangrijk vindt om oog te hebben voor anderen en elkaar te versterken, werd er vanuit school enthousiast gereageerd. Met z’n allen komen we in actie!” 

In de hal van de school kunnen medewerkers en leerlingen spullen achterlaten. “Geweldig om te zien wat RvEC’ers kunnen missen om daarmee iemand in nood te helpen. De hele week pakken we dozen en tassen in met allerlei materialen. Eind van deze week gaat de eerste vrachtwagen richting Oekraïne. Dat wordt geregeld via de organisatie ‘Drenthe voor Oekraïne’. Hopelijk gaat er over een paar dagen zeker één goedgevulde vrachtwagen vanuit Hoogeveen richting Oekraïne.”

In actie én in gesprek

Ook in de lessen op het RvEC wordt aandacht geschonken aan de situatie in Oekraïne. “Bijvoorbeeld tijdens het vak GMF – een combinatie van godsdienst, maatschappijleer en filosofie – dat bij alle leerlingen op het lesrooster staat”, zegt GMF-docente Nienke Moolhuizen. “In de GMF-lessen zetten we leerlingen aan het denken over complexe onderwerpen en spreken we met elkaar over levensvragen, maatschappelijke ontwikkelingen, religieuze en politieke verschillen en veel meer. Deze week staan we vanzelfsprekend stil bij de oorlog in Oekraïne. Wat weten leerlingen van het conflict? Welke emoties roept dat bij hen op? De meeste leerlingen zijn vrij onbezorgd, maar er zijn ook leerlingen voor wie het verhaal van de vluchtelingen dichterbij komt. Als school vinden we het belangrijk om daar aandacht voor te hebben. In de les én door een bijdrage te leveren aan de inzamelingsactie. Hoe klein of groot dan ook, samen komen we in beweging.”

Menu