Nederland in lockdown, ook het RvEC (grotendeels) dicht

Zaterdagavond maakte minister-president Rutte bekend dat alle scholen grotendeels fysiek gesloten zijn vanaf maandag 20 december tot in ieder geval vrijdag 7 januari. Een aantal leerlingen gaat de komende week wél naar school:

  • Examenklassen
  • Leerlingen uit het praktijkonderwijs
  • Leerlingen in een kwetsbare positie
  • Leerlingen met ouders die werken in cruciale beroepsgroepen

Hoe ziet de laatste schoolweek in 2021 eruit?
De komende dagen volgen leerlingen van het praktijkonderwijs een alternatief onderwijsprogramma. Voor de overige bovenstaande uitzonderingsgroepen geldt dat zij dinsdag, woensdag en donderdag op school aanwezig zijn voor fysiek onderwijs en noodopvang. Voor alle andere leerlingen geldt dat zij lesvrije dagen hebben. Wel is er voor elke klas vrijdag 24 december van 11.00 uur tot 11.45 uur een online kerstviering met de mentor. Na deze kerstviering gaat de welverdiende kerstvakantie van start.

Positief getest? Meld dit meteen
Ben je positief getest op het coronavirus, dan is het belangrijk om dit meteen via [email protected] door te geven aan school. Ook als je de komende dagen lesvrij bent. Op deze manier houden wij ons overzicht compleet en weten we welke leerlingen na de kerstvakantie nog niet op school mogen komen, mochten de coronamaatregelen veranderen en de scholen weer open gaan.

Vanaf 10 januari: onderwijs op school óf op afstand
Het kabinet besluit op 3 januari of het onderwijs na de kerstvakantie weer fysiek kan plaatsvinden. Op maandag 10 januari vanaf 8.30 uur beginnen de (online) lessen weer. Via de onderwijsdirectie volgt zo snel mogelijk meer informatie over de eerste schoolweken in 2022.

Menu