Lianne Otten wint fotowedstrijd National Geographic

2mavo-leerling Lianne Otten uit Nieuweroord heeft de beste foto National Geographic 2021 in de juniorcategorie Dier gewonnen met de inzending: De jacht door de natuur. Dit werd zondagavond bekendgemaakt tijdens het finale-evenement, dat dit jaar voor het eerst werd uitgezonden op de tv-zender van National Geographic. Lianne, van harte gefeliciteerd!

“Deze foto van Lianne Otten staat echt symbool voor deze periode. Wat hebben we dit jaar veel huisdieren gezien bij Junior. Maar deze sprong er met kop en schouders bovenuit. Dat schattige katje. En toch is de foto heel spannend. De kat die je aankijkt en op je afkomt. Net een echt roofdier. En die grijze buis. Die maakt hem helemaal af qua compositie en kleur. Hij klopt gewoon! Deze zou je als kattenliefhebber zo aan de muur hangen, Lianne”, aldus hoofdredacteur National Geographic Junior, Renske Lamers.

Foto Lianne gepubliceerd in National Geographic Junior
De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier en Landschap. Daarnaast waren er ook prijzen in drie Junior-categorieën: Dier, Landschap en Raar Maar Waar. Per categorie werd er een jury- en een publiekswinnaar gekozen. De feestelijke finale van de National Geographic Fotowedstrijd werd dit jaar gehouden in Studio Faber in Hilversum. Net als vorig jaar keken de genomineerden mee via een live-verbinding. De winnende foto’s worden in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd.

Tekst: Hoogeveensche Courant

Menu