Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel

Vandaag is het project wereldmeiden Hoogeveen gestart op het hockeyveld van HHC. Acht wereldmeiden, van de ISK-scholen in Hoogeveen, krijgen de kans om kennis te maken met sport en bewegen en de sportcultuur in Nederland. Zij worden daarin meegenomen door zogeheten maatjes: een aantal meiden uit 4havo en 5vwo van het RvEC. Zij volgen het examenvak BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) en gaan zich twintig weken inzetten om deze meiden de sportcultuur van Nederland te laten zien.

Plezier in sport
Eefke Weismann-Hooijer van SportDrenthe is als projectleider aangesteld om de meiden te begeleiden: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat we met dit project aan deze meiden die heel veel hebben meegemaakt kunnen laten ervaren dat sporten gezellig is en heel veel plezier brengt.” Ook de meiden van het RvEC hebben uitgekeken naar de start van het sportproject. De meiden hebben gekozen voor het examenvak BSM, waarmee zij een goede basis hebben voor uniformberoepen, sportstudies, lerarenopleidingen, de studie bewegingswetenschappen en medische beroepen als fysiotherapeut of bewegingstherapeut.

Sportmaatjes
Vandaag was de warming-up bijeenkomst waar de wereldmeiden voor het eerst kennis hebben gemaakt met hun maatjes. Met muziek en spelletjes is het project gezellig van start gegaan. De eerste tien weken wordt er iedere donderdagmiddag samen gesport, waarbij er iedere week een andere sport centraal staat. Zowel de maatjes als de wereldmeiden kunnen aangeven welke sport ze graag willen proberen of laten zien. Na de tien weken volgt er een matching, waarbij een maatje samen met een wereldmeisje de sport naar keuze gaat uitproberen bij een sportclub.

Menu